تحقیق در مورد بررسی تأثیر درجه استحصال آرد بر ترگیب آرد، خواص رئولوژی خمیر و گیفیت نان 11 ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 12 صفحه
قسمتی از متن .doc :
بررسی تأثیر درجه استحصال آرد بر ترکیب آرد، خواص رئولوژی خمیر و کیفیت نان
عادل میرمجیدی هشتجین
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
چکیده
اطلاعات موجود مبتنی بر دانش امروزی، قدمت نان را تا 6000 سال قبل تأیید نموده و در بررسیهای باستان شناسی دلایل غیر قابل تردیدی در این زمینه بدست آمده است. نان یکی از ارزانترین و مهمترین مواد غذایی مورد استفاده انسان می باشد، گرچه با ارتقاء سطح زندگی در کشورهای پیشرفته از میزان مصرف نان کاسته شده است، لیکن نان هنوز هم بخش عمده ای از انرژی روزانه مردم کشورهای مختلف و بویژه اقشار کم درآمد جامعه را تأمین می کند (1).
ترکیب آرد و کیفیت نان همواره تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی، توارثی و نوع فرآیندهای عمل آوری می باشند. از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر ترکیب و ویژگیهای آرد و متعاقباً کیفیت نان حاصل، درجه استحصال آرد می باشد. در این مقاله ابتدا به تعریف واژه درجه استحصال آرد و روشهای محاسبه و تعیین آن پرداخته و سپس تأثیر درجه استحصال آرد بر ترکیب و ویژگیهای آرد (خاکستر، رنگ، رطوبت، پروتئین، فیبر خام، چربی، گلوتن مرطوب، عدد رسوبی، عدد فالینگ و اندازه ذرات آرد)، خواص رئولوژی خمیر وخواص کیفی نان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
مقدمه
بر اساس تحقیقات و بررسیهای بعمل آمده، عمده ترین گروه غذایی در تأمین انرژی و پروتئین دریافتی در رژیم غذایی افراد کشور، نان می باشد (1). بویژه این امر در مورد اقشار کم درآمد جامعه که غذای اصلی آنها نان می باشد، حائز اهمیت است. با توجه به اینکه در کشور ما اکثریت مردم در سطح متوسط و کم درآمد جامعه قرار دارند، لذا هر گونه تحقیقی در رابطه با بهبود کیفیت نان در کشور ما کاربردی و مثمرثمر خواهد بود.
کیفیت نان تا حدود زیادی وابسته به ترکیب آرد بوده و عوامل متعددی در این رابطه تاثیر گذار می باشند. در رابطه با ویژگیهای آرد، یکی از فاکتورهایی که روی کیفیت نان می تواند تاثیر داشته باشد، درجه استحصال آرد می باشد. با توجه به اینکه اختلاف قابل ملاحظه ای در ترکیب آندوسپرم و پوسته دانه گندم وجود دارد، آردهایی که درجه استحصال مختلف دارند، از لحاظ ترکیب و میزان پروتئین یکسان نخواهند بود و امروزه ثابت شده که ترکیب آرد و بویژه مقدار و کیفیت پروتئین آن از فاکتورهای عمده در تعیین کیفیت نان می باشند.
از عمده ترین نانهای مسطح که در سطح وسیع در ایران پخت و به مصرف مردم می رسد، می توان نانهای لواش، بربری، سنگک و تافتون را نام برد. در تهیه نان سنگک از آرد تقریبا کامل (با درجه استحصال 98%) استفاده می شود. درصد استحصال آرد مورد استفاده برای تهیه نانهای بربری، تافتون و لواش به ترتیب در حدود 81%، 5/86% و 5/86% می باشد که این ارقام صرفاً بر اساس معیارهای اقتصادی توسط واحدهای تولید کننده آرد در نظر گرفته شده است (1، 5 و 6).
درجه استحصال آرد
هر چند که تعریف واژه درجه استحصال آرد در خود کلمه نهفته است، اما اگر در کاربرد این واژه دقت نشود ممکن است مفهوم آن مبهم باشد. دو نوع اشتباه عمده که در تعریف این واژه اغلب مشاهده می شود، انتخاب روش مورد استفاده جهت محاسبه آن و استفاده از واژه بازدهی آرد بجای استحصال آرد می باشد (3).
نسبت گندم بازیابی شده به شکل آرد توسط فرایند آسیاب کردن، درجه استحصال آرد نامیده میشود (3). در تعریف دیگر، تعداد قسمتهای وزنی آرد حاصل از آسیاب کردن یکصد کیلوگرم گندم را در صد استحصال آرد نامیدهاند (2).
درجه استحصال آرد ممکن است بوسیله یکی از روابط پنجگانه ذیل محاسبه گردد (3).
الف) بر اساس گندم دریافت شده (گندم پاک نشده).
100 × وزن آرد = درصد استحصال
وزن گندم پاک نشده
ب) بر اساس گندم خشک تمیز که برای عملیات نم زدن و متعادل کردن مورد استفاده قرار می گیرد.
100 × وزن آرد = درصد استحصال
وزن گندم خشک تمیز
ج ) بر اساس گندم تمیز حالت داده شده که وارد اولین غلتک خرد کننده می شود.
100 × وزن آرد = درصد استحصال
وزن گندم تمیز حالت داده شده
د ) بر اساس کل محصول بدست آمده از فرآیند آسیاب کردن گندم.
100 × وزن آرد = درصد استحصال
وزن آرد + وزن محصولات جانبی فرآیند آسیابانی (خوراک دام)
و ) بر اساس مجموع فرآیندهای آسیاب.
100× وزن آرد = درصد استحصال
وزن آرد + وزن خوراک دام + وزن مواد باقیمانده روی الکهای آسیاب
از مهمترین روشها برای بیان کردن درصد استحصال می توان به روابط (الف) و (ج) اشاره نمود. رابطه (الف) یک ارزیابی از ارتباط هزینه مواد اولیه و آرد حاصل شده می باشد و رابطه (ج) کارایی فرایند آسیابانی را نشان می دهد.
بازدهی آرد بر خلاف مفهوم متداول واژه بازده، بیانگر مقدار آرد حاصل از یک مقدار معینی از گندم نیست، بلکه بصورت مقدار گندم مورد نیاز برای تولید مقدار معینی آرد (معمولا یکصد پوند) تعریف می شود (3).
تأثیر درجه استحصال بر ترکیب و ویژگیهای آرد
1-4- درصد استحصال و خاکستر آرد
با افزایش درصد استحصال آرد مقدار خاکستر آن نیز افزایش می یابد. زیرا مقدار املاح معدنی که ناشی از حضور لایه های بیرونی تر دانه گندم است، در آردهای با درصد استحصال بالا، زیادتر می باشد (7).
2-4- درصد استحصال و رنگ آرد
سایر محصولات :
تحقیق در مورد بررسی تأثیر درجه استحصال آرد بر ترگیب آرد، خواص رئولوژی خمیر و گیفیت نان 11 ص
تحقیق در مورد بررسی تأثیر...
کارآموزی کاردانی صنایع شیمیایی آزمایش کنترل کیفی اداره آبفا برازجان 22 صکارآموزی کاردانی صنایع شیمیایی ...
تحقیق در مورد بررسی و مطالعه یک پانل کوچکتحقیق در مورد...
پاورپوینت در مورد سلامت روان و باورهای نادرستپاورپوینت در مورد سلامت روان و باورهای...
تحقیق در مورد بررسی و مطالعه یک پانل کوچک 24 صتحقیق در مورد بررسی و مطالعه یک...
کارآموزی کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی 49 صکارآموزی کارخانه نورد...
تحقیق در مورد بررسی عوامل درون آموزشگاهی مؤثر در گرایش دانشآموزان به امورتربیتی 13 صتحقیق در مورد بررسی عوامل درون...
پاورپوینت در مورد سفره های آب زیرزمینیپاورپوینت در مورد سفره های آب زیرزمینی...
تحقیق در مورد بررسی میزان تاثیر آسیب دیدگی پوشش پلاستیکی لاشه های گوشت منجمد گاو بر بار میکروبی گوشت 17صتحقیق در مورد...
کارآموزی کارخانه عطر بیک کارآموزی حسابداری 42 صکارآموزی کارخانه عطر بیک کارآموزی حسابداری...
تحقیق در مورد بررسی سیستم های رزور اینترنتی بلیط های اتوبوس بیرون شهری 23 صتحقیق در مورد بررسی...
پاورپوینت Khademپاورپوینت Khadem...
تحقیق در مورد بررسی خصوصیات شیمیایی خاکهای مناطق جنگی اطراف خرمشهر 20 صتحقیق در مورد بررسی خصوصیات...
کارآموزی کار با سیستم عامل Unix در بانک صادرات دایره کامپیوتر 57 صکارآموزی کار با...
پاورپوینت در مورد سقط جنین قانونیپاورپوینت در مورد سقط جنین قانونی...
پاورپوینت khadamate motaghabele iran va eslamپاورپوینت khadamate motaghabele iran va eslam...
دانلود کتاب اصول مدیریت و تئوری سازماندانلود کتاب اصول مدیریت و...
تحقیق در مورد بررسی تأثیر درجه استحصال آرد بر ترکیب آرد، خواص رئولوژی خمیر و کیفیت نان 11 صتحقیق در مورد...
فاکتور فروش کارت شارژ ایرانسل و همراه اولفاکتور فروش کارت شارژ ایرانسل و همراه...
ایده های میلیونی برای شروع یک کسب و کار میلیونی با کمترین سرمایه اولیهایده های میلیونی برای شروع...
کارآموزی وزارت راه و ترابری عمرانکارآموزی وزارت راه و ترابری عمران...
تحقیق در مورد بررسى مشکلات جوانان 27 صتحقیق در مورد بررسى مشکلات...
پاورپوینت khakپاورپوینت khak...
فایل فلش حل مشکل خاموشی و ترمیم بوت Acer Iconia Tab 7 A1_713HDفایل فلش حل مشکل خاموشی و...
پاورپوینت در مورد سدهای لاستیکیپاورپوینت در مورد سدهای لاستیکی...
تحقیق در مورد برخورد امیرالمومنین ع با مخالفان خودتحقیق در مورد برخورد امیرالمومنین...
پاورپوینت khadamat salamatپاورپوینت khadamat salamat...
کارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی قزوین 95 صکارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی...
تحقیق در مورد قارچ 78 صتحقیق در مورد قاره آسیا
تحقیق در مورد فیزیک و فلسفه 34 ص
تحقیق در مورد قاجـاریه کم
تحقیق در مورد فیزیولوژی بالینی 25 ص
GPS چگونه کار می کند؟
تحقیق در مورد کودتای 28 مرداد
تحقیق در مورد نقش دین در کاهش جرایم 11 ص
تحقیق در مورد کربن
تحقیق در مورد روغن زیتون
تحقیق در مورد چاپ افست
تحقیق در مورد تفسیر سوره ملک
تحقیق در مورد روانشناسی تحقیق ، تربیت کردن (برقراری نظم ، انضباط و مقررات)
تحقیق در مورد هدف امام حسین از قیام عاشورا 30 ص
تحقیق در مورد علم اخلاق 28 ص
کلمات کلیدی :آرد درصد اسحصالوزن درصد اسحصالوزن گندم أثیر درجه اسحصال واژه درجه اسحصال أثیر درجه اسحصال بررسی أثیر درجه درجه اسحصال اسحصال آرد کیفی نان درصد اسحصال وزن آرد آرد درصد درصد اسحصالوزن مورد اسفاده اسحصال اسفاده رابطه اسحصالوزن پروئین آسیاب times
- ۹۶/۰۷/۲۷